woensdag 23 februari 2011

Grote voeten



...en een dikke opstopping in de tunnel.

maandag 14 februari 2011

Pubers

De eerste Valentijn in haar peuterpuberteit en het is al prijs op de crèche. Kijk dat voorhoofd. tsss!


Uitsmijter van vandaag: het stapfilmpje (hoofd 90° draaien)

zaterdag 12 februari 2011

Het ochtendritueel

Deze week was het weer prijs. Om kwart na zes, een uur waarop de verwarming nog niet eens is aangesprongen, stond ze er weer. Traditioneel begint dat met een klaagzang door de luidspreker op ons nachtkastje die pas stopt als ze een snoet in de deuropening ziet opdagen. 'Pahpah', snel even de aap en de tut grabbelen en dan rechtkruipen om uit bed gehesen te worden.

Wat doe je dan als het veel te koud is beneden. Mevrouw in haar zetel onder een dekentje naar Kaatje laten kijken. Alle tijd dus om boterhammetjes te smeren.




Vanmorgen waren de bokes op. Benieuwd of het met corn flakes ook zou lukken om de ochtendhonger te stillen. En jawel hoor. Even roeren met de lepel, een grote grabbel nemen met dat handje en dan hop alles in de mond proppen. Straks stofzuigen 'pahpah'.


zaterdag 5 februari 2011

Gelukkig nieuwjaar!

Januari is voorbij gevlogen. Van de vele goede blogvoornemens is dus niet veel in huis gekomen. Een filmpje van de eerste stapjes hebben we nog steeds niet kunnen maken. Flore is namelijk een zeer eigenzinnige hoofdrolspeelster. 'Fototoestel bovenhalen' is voor mevrouw het signaal om de kruipmodus in te schakelen. Kruipen gaat ook nog steeds sneller. Ik vermoed dat ze de stapfase gaat overslaan en meteen voor de fiets gaat.



In het nieuwe jaar zijn haargroeitips altijd welkom...



...en kleedjes die meteen stof opnemen in kleine hoekjes ook...



Maar eerst nog een ander ongemakje overwinnen. De rode puntjes hebben hun weg gevonden naar de crèche. De helft van de kindjes zit er met vervelende en kriebelende blaasjes over heel hun lichaam. Al bij al valt het bij Flore nog mee, maar het blijft toch *zielig* als de jeuk weer eens toeslaat. Het ergste lijkt na 3 dagen wel al voorbij. Weer een kinderziekte om af te vinken.